diumenge, 9 d’agost del 2009

RUTA DELS CONSOLATS DE MAR 2009 (ALGHERO – CATANIA del 2 al 7 d’Agost)

La goleta Far Barcelona està seguint la “Ruta dels Consolats de mar” anomenada així perquè fa escala en ciutats on antigament Barcelona tenia representació diplomàtica i comercial.

ETAPA1:
Varem salpar de l’Alguer la nit del dia 2 d’Agost la lluna il·luminava el capo Caccia que doblàrem a estribord. Varem decidir travessar les boques ded Bonifaccio de dia. Durant la navegació el butlletí meteorològic va preveure temporal al nord del Tirrè amb mar força 7. Varem recular i ens varem refugiar al golf degli Aranci prop de la badia d’Olbia. Canviàrem l’itinerari. Enlloc d’anar a Gaeta varem decidir costejar la Sardenya Oriental i, des de la punta meridional, posar proa a l’illa de Ústica. Afortunadament l’estat de la mar canvià i des del capo Comino ens dirigirem a l’illa de Ponza i a Gaeta on varem poder visitar la relíquia de Sant Elm, patró dels navegants i tinguèrem l’honor de rebre a bord l’alcalde de la ciutat i el rector custodi de la cripta de Sant Erasmo. De Gaeta a Stromboli arribarem a la nit mentre l’obscuritat s’il·luminava de vermell per la lava del volcà.
Finalment, després d’haver travessat l’estret de Messina i després d’haver observat el joc dels corrents marítims que ens portaven a una velocitat amb puntes de 11.5 nusos, el capvespre del dia 7 d’agost al capvespre varem ormejar al port de Catània completant així la primera etapa de la Ruta dels Consolats de mar catalans.

Text de Mario Zuccitelli i Joan Domènech
Fotografies de Pere de Prada


1 2
3 4
5 6
7

FOTO 1: Vista aèria de la goleta Far Barcelona atracada al port de Gaeta.
FOTO 2: Visita de les autoritats de Gaeta, alcalde i rector, al vaixell.
FOTO 3: Stromboli.
FOTO 4: Pràctica habitual a bord, taller de nusos i entolladures.
FOTO 5: La dutxa de Joan Domènech, passatger Lloretenc del Far Barcelona.
FOTO 6: Bany a Taormina, Sicília.
FOTO 7: Símbol de Sicília "le tre gambe", les tres cames. Significa el triangle comprès
per les tres ciutats importants de l'illa: Palermo, Catània i Siracussa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada