dilluns, 3 d’agost del 2009

Diari de bord etapa: 22, 23 i 24 de maig de 2009

Divendres, 17 hores: una colla de grumets amb molt poca experiència en navegació però amb moltes ganes de provar-ho esperen impacients al Moll de la Fusta del port de Barcelona...Tots arriben carregats, el sac de dormir, la roba d’aigua, el banyador... farà fred, farà calor? Farà vent? Les preguntes són mil i la resposta només una: No us preocupeu, a bord del Far Barcelona us trobareu molt bé, és un vaixell molt especial i la seva tripulació us ajudarà en tot moment!
Comença la singladura, a poc a poc els nervis inicials queden substituïts per altres sensacions... davant de la bocana unes onades considerables ens esperen... el vaixell es mou i alguns grumets no ho veuen massa clar. La tripulació els ajuda, i poc a poc es van adaptant al moviment. Hissem veles i posem rumb a Palamós!
A l’alçada de l’alt Maresme cau la nit, la navegació nocturna és una molt bona oportunitat per aprendre la senyalització marítima, fer reconeixement dels fars i contemplar el cel estrellat. Fa una nit esplèndida i tots gaudim a coberta del moment de tranquil•litat... fa olor a mar, els grumets comencen a ser conscients d’on estan! De matinada arribem a port i decidim anar a dormir, ens espera un cap de setmana molt intens i ens hem de reservar.

Dissabte, 9 hores: Sortim aviat, rumb a les Illes Medes. Observem el què ens envolta, el litoral rocós de la Costa Brava ens acompanya durant tot el camí: caps, cales, fars, espais naturals, illots... i entre explicació i explicació anem agafant confiança a l’embarcació: pugem a la xarxa, practiquem nusos mariners, identifiquem els aparells del pont, interpretem la carta nàutica... en unes hores i després de creuar la impressionant badia de Pals arribem a les Illes Medes, les rodegem i gaudim de l’espectacle natural que representen.
Després, ens allunyem per fondejar i dinar... i aprofitem la avinentesa per fer-nos un bany esplèndid. La tarda comença a caure i de sobte, una espessa boira baixa ens envolta, decidim tornar a Palamós. La nit és moment de relaxació a port.


Diumenge, 10 hores: La visita al Museu de Palamós és tot un èxit, els nostres grumets aprenen d’arts de pesca, restauració d’embarcacions tradicionals, pesqueries, etc. Després d’un banyet a la platja de Palamós decidim posar rumb a casa. Una sorpresa ens espera a la baixada, una tramuntana important que ens permet navegar a vela a 10 nusos! Sentim el vent a la cara, el vaixell avança imponent, la proa trenca les onades al seu pas... torna a fer aquella olor... però ara tots la reconeixem... és olor a mar!... és olor a navegació! Els ulls dels nostres grumets mostren la satisfacció, ara coneixen una mica millor que significa navegar... ha estat sens dubte un cap de setmana per recordar! Cap al vespre la bocana del port de Barcelona marca el final del nostre viatge, però per molts significa també l’inici, ara ja ho coneixen i moltes navegacions els esperen i noves oportunitats per embarcar-se han d’arribar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada